LINK Designin suunnittelu menestyi Red Dotissa!

13/04/2021

Suomalainen Verge Motorcycles ja saksalainen Schaeffler arvostetun muotoilukilpailun voittoon  

LINK Designin asiakkaat ovat jälleen menestyneet maailman arvostetuimmassa Red Dot -muotoilukilpailussa Saksassa. Sähkömoottoripyöriä valmistava suomalainen Verge Motorcycles palkittiin Product Design -sarjassa ja saksalainen teknologiajätti Schaeffler sai palkinnot Industrial Design- ja Smart Products -sarjoissa. Palkittujen tuotteiden suunnittelu on LINK Designin integroidun kehitystyön tulosta.

Molemmille yrityksille myönnetyt palkinnot ovat lajissaan uniikkeja ja merkityksellisiä. Vergen palkinnon merkityksellisyyttä ja ainutlaatuisuutta korostaa se, että kyseessä on suomalainen start up, joka on ottanut kunnianhimoiseksi tehtäväkseen kehittää maailman parhaan sähkömoottoripyörän ja valmistaa sen Suomessa. Kyseessä on maailman ensimmäinen Suomessa valmistettavalle sähkömoottoripyörälle myönnetty kansainvälinen muotoilupalkinto – ei huono!

Saksalaisen teknologiajätin Schaefflerin palkittu IoT-tuote ja -palvelu on myös omassa kategoriassaan ainutlaatuinen. Pitkään IoT-ratkaisuja yritettiin kehittää pelkästään teknologisella lähestymisellä. Schaefflerin teknologia on tunnetusti alan huippua, mutta schaefflerilaiset ymmärsivät myös sen, että ihminen on ratkaisevassa osassa, kun IoT-ratkaisuille halutaan kaupallista menestystä. Tämän vuoksi he lähtivät systemaattisesti luomaan teknologisen kyvykkyyden ympärille helposti lähestyttäviä ja ymmärrettäviä tuotteita ja palveluita ja ottivat muotoilun osaksi strategisen kyvykkyyden kehittämistä. Taitaapa olla niin, että nyt palkittu Schaefflerin tuote on ensimmäinen palkittu IoT-ratkaisu maailmassa – ei huono tämäkään!

Muotoilu luo kaupallista menestystä

Kansainvälinen Red Dot -muotoilupalkinto korreloi kaupallisen menestyksen kanssa. Otetaanpa vaikka esimerkeiksi suomalaiset yritykset Ponsse ja heidän Scorpion-harvesterinsa tai Fiskarsin puutarhatyökalut. Molemmat yritykset ovat ottaneet muotoilun strategiseksi menestystekijäkseen, molemmat ovat menestyneet useissa kilpailuissa ja heidän tuotteidensa kaupallinen menestyminen on esimerkillisen hyvää.

Voidaanko siis kaikki menestys siis laittaa yksin muotoilun piikkiin? Ei varmasti! Tuleeko Vergen ja Schaefflerin palkituista tuotteista myös kaupallisia menestyksiä – no, aivan varmasti!

Me LINKillä muotoilemme tuotteita integroidun kehitysmallin mukaisesti. Integroidussa kehityksessä muotoilu on yksi tuotteen ja palvelun strategisista osa-alueista – ja se, joka nivoo yhteen kaikki muut ominaisuudet siten, että niistä tulee ymmärrettäviä, hyväksyttäviä, esteettisiä sekä helppoja valmistaa ja käyttää niin, että vähän pöljempikin tajuaa mistä on kyse.

Palkinto ei ole itseisarvo

Menestyminen muotoilukilpailussa ei ole  tuotekehityksen draiveri, vaan se on tulos onnistuneesta kehityshankkeesta. Palkinto ei tule yksistään hyvästä muotoilusta, vaan innovatiivinen tuotekehitys ja uusien teknologioiden ennakkoluuloton käyttö ovat aina palkinnon myöntämisen kriteereitä. Palkinnon saavat ne yritykset, joilla kokonaisuus on parhaiten hallussa, balanssissa.

Me autamme asiakkaitamme integroidulla kehityksellä juuri balanssin löytämisessä. Integroitu kehitys haastaa ja kyseenalaistaa sekä omia että asiakkaan ideoita. Integroidun kehityksen lähtökohta on monialainen kehitysnäkökulma ja siinä soitetaan aina loppukäyttäjien ja sidosryhmien äänitorvea. Me uskomme, että integroitu kehitys tuottaa asiakkailleen parhaan vastineen kehityspanokselleen.

Onhan meillä LINKissä vähän näyttöjäkin sanojemme vastineeksi – asiakkaamme ovat usein pärjänneet kilpailuissa verraten hyvin. Emme lupaa palkintoja, mutta kaupallisesti menestyviä sekä käyttökokemukseltaan erinomaisia tuotteita sen sijaan lupaamme aina. Toki palkinnot ovat aina mieluisia ja niiden saannille kanssamme on aika hyvät edellytykset olemassa


Lue lisää:
Shaefflerin lehdistötiedote
Shaefflerin statement ja tuotevideo LinkedIN:ssä :

”For the development of OPTIME, we relied on our eco system of partners and worked together with LINK Design from Finland on the product design of the sensors and the user experience of the OPTIME app.


Jaakko Anttila

CEO
LINK Design and Development Oy

LINKin integroitu kehitys nivoo osaamiset yhdeksi hallituksi kokonaisuudeksi, jossa asiakkaan teknologiseen ydinosaamiseen yhdistetään teollisen muotoilun lisäksi projektin johtaminen, ideointi ja innovointi, konseptisuunnittelu, käytettävyys- ja ergonomiasuunnittelu, mekaniikkasuunnittelu, elektroniikkasuunnittelu, käyttöliittymäsuunnittelu, ohjelmistosuunnittelu sekä prototyyppien rakentaminen ja niiden testau

Jaa

Lue myös nämä