Konseptisuunnittelu ja ideointi

Kun kehitämme uutta tai jo olemassa olevaa tuotetta yhdessä asiakkaan kanssa, työskentely­menetelmämme on tuotekonseptointi.

Usein tuotekehitysprojektien alkuvaiheessa tunteet vaihtelevat ja olo tuntua myös epävarmalta: Olemmeko liikkeellä liian myöhään? Tietävätkö ja ymmärtävätkö projektimme sidosryhmät, mitä olemme tekemässä ja mihin tähtäämme? Onko meillä tarvetta uusille ideoille ja ratkaisumalleille, tai pitäisikö meidän peräti kartoittaa uusia tuotealueita? Miten käy tuoteportfoliollemme ja kilpailuasetelmallemme tulevaisuudessa?

Konseptin avulla hahmottelemme, millaista tuotetta olemme kehittämässä. Konseptoinnin avulla tutkimme myös uusien teknologiasovellusten käyttöä ja tuotteen menestymismahdollisuuksia markkinoilla. Onnistumme konseptoinnissa, kun meillä on tarkoin määritellyt tavoitteet.

Mitä teemme?

Menetelmät ratkaisevaan, kehittävään ja tulevaisuuteen visioivaan konseptointiin

Ratkaiseva konseptointi on kokemuksemme mukaan hyvä menetelmä, kun etsimme tuotekehitysprojektin aikana vaihtoehtoisia rakenneratkaisuja. Otamme aina huomioon eri osa-alueet, kuten muotoilun, käytettävyyden, mekaniikan ja elektroniikan. Tätä menetelmää käytämme, kun tuotteesta on jo olemassa selkeä kokonaiskuva ja rajaus.

Kehittävä konseptointi -menetelmän otamme käyttöön, kun etsimme tuotemääritystä. Kiteytämme tuotekonseptiin kaikki tuotteeseen liittyvät asiat ennen varsinaisen suunnittelun aloittamista. Teemme kehittävän konseptoinnin usein tuotekehitysprojektin alussa, mutta välillä asiakas tilaa tämän meiltä omana projektinaan. Konseptin määrittely ja liiketoimintasuunnitelman tarkentaminen kulkevat käsi kädessä. Tuotamme aina konkreettista materiaalia päätöksentekoon.

Tulevaisuuden konseptointi on luonteeltaan visioivaa ja tutkimuksellista. Menetelmässä ei ole kyse varsinaisesta tuotekehityksestä. Päämääränä on tuoda organisaatiosi tulevaisuuden näkymiin konkretiaa ja parantaa yrityksesi kommunikaatiota. Tämä menetelmä saa meidät katsomaan tulevaisuuteen tuotteiden kautta. Kehitämme tuote- ja palvelukonsepteja pitkän aikavälin näkemyksellä ja tuemme strategista suunnittelua. Näin varmistamme yrityksesi kilpailukyvyn tulevaisuudessakin. Kun luomme uusia konsepteja, voimme tutkia, kehittää ja testata teknologiaa sekä tarkastella markkinoiden ilmiöitä sekä niiden kehittymistä.

Ota yhteyttä

Jari Lehikoinen

Director, Product Development

Tuotekehityspalvelut ja mekaniikkasuunnittelu

Paavo Mäkelä

Team Leader

Tuotekehitys-, konseptointi ja muotoiluprojektit

Rami Raute

Product Development Manager

Tuotekehityspalvelut, mekaniikkasuunnittelu, konseptointi ja innovointi

Esimerkkejä asiakkaistamme, joille olemme tehneet konseptisuunnittelua

Schaeffler Finland
Patria
Neles Finland
Fiskars
ABB
Wärtsilä
Valtra

Valmet Automotive
Uponor
Sampo-Rosenlew
Rosendahl Nextrom
Ponsse
Normet
KONE

Ensto
Cargotec
Thermo Fisher Scientific
Kemppi
Eco Log Sweden
BRP Finland

Tutustu referensseihimme