Uudet teknologiat ja älykkäät ympäristöt

Teknologia antaa avaimet uudenlaiseen ajatteluun ja toimintaan, mutta älykkäissä ympäristöissä kyse on muustakin kuin yksittäisten tuotteiden kehittämisestä.

Systems of systems -lähestymistavassa saamme uusia näkökulmia, liiketoimintamalleja ja toimintaprosesseja fyysisillä tuotteilla ja teknologioilla. Teknologiahankkeissa se voi tarkoittaa joustavampaa laaduntarkkailua, kestävän kehityksen mukaista tuotekehitystä tai jopa uuden ja ansainnaltaan aiemmasta liiketoiminnasta poikkeavan liiketoimintayksikön perustamista.

Meille teknologia ei ole itseisarvo. Ratkaisumme tuottavat dataa, mutta vasta sen analysointi ja valjastaminen käyttöön ihmislähtöisesti johtavat uuteen liiketoimintaan ja käyttäjiä palveleviin ratkaisuihin. Tuotekehityksen tukeminen on erikoisosaamistamme. Autamme ideat tuotteiksi ja selvitämme prototyyppien, POC:n tai MVP:n avulla, voiko tuote menestyä markkinoilla – tai kuinka se voisi pärjätä nykyistä paremmin.

Uusien teknologioiden perusominaisuuksien täydentäjiksi rakennamme lisäarvoa tuottavia ratkaisuja. Ympäristöjen älykkyys tarkoittaa digitalisaation, tekoälyn ja sensorien hyödyntämisen lisäksi sitä, kuinka valjastamme erilaisia tiloja, teknologioita ja toimintaympäristöjä tehokkaaseen käyttöön. Hyvässä suunnittelussa korostuvat käyttäjien tarpeiden tunnistaminen, kuten intuitiivinen ja ergonominen käyttäjäkokemus.

Teollisuudessa autamme siirtymään johdoista, kaapeleista ja keskusvalvomoista kohti huomattavasti kevyempiä, joustavampia ja monipuolisempia ratkaisuja – voimme vaikkapa ratkoa laaduntarkkailun ongelmia konenäöllä. Kaukokartoituslaitteissa yhdistämme anturi-, kuva- ja datavirtaa sekä tuotamme ratkaisuja, joissa yhdistyvät datan käsittely, kommunikointi ja kerääminen.

Monitieteellisten ongelmien menestyksekäs ratkaisu vaatii laajaa osaamista. Meillä samaan projektiin voivat asiantuntemuksensa tuoda elektroniikkasuunnittelija, sulautetun ohjelmiston tekijä, teollinen muotoilija ja käyttöliittymän suunnittelija, front- ja back end -ohjelmoija sekä mekaniikkasuunnittelija. Monipuolinen osaamisemme takaa, että olemme tilanteessa kuin tilanteessa asiakkaamme ketterä kumppani.

Mitä teemme?

Tulevaisuuden rajattomat datamäärät ovat arvottomia, jos niitä ei esitä ymmärrettävässä muodossa oikeille kohderyhmille. Meidän avullamme data toimii aidosti päätöksenteon tukena. Ymmärrämme, miten uusien teknologioiden mahdollisuuksilla täytetään käyttäjien ja ihmisten tarpeet

Ota yhteyttä

Onni-Matti Halkola

Director, Technology

IoT, digitaaliset ratkaisut, SW/HW-suunnittelu

Erkki Seppäläinen

CTO

IoT, digitaaliset ratkaisut, SW/HW-suunnittelu

Esimerkkejä asiakkaistamme

ZenRobotics
ABB
Vaisala
Schaeffler Finland
FläktGroup Finland

Cargotec
Wärtsilä
Konecranes
Valmet Automotive
Rosendahl Nextrom

Ekahau
Canatu
Valmet Technologies
Teknologian tutkimuskeskus VTT

Tutustu referensseihimme