Onni-Matti Halkola uuteen rooliin LINKillä

17/02/2022

Onni-Matti Halkola on aloittanut vuoden alusta uudessa roolissa LINKin Teknologia-yksikön vetäjänä. LINKillä hän on työskennellyt neljä vuotta mekaniikan ja projektinjohdon tehtävissä. Ennen LINKiä Onni-Matti on kerännyt kokemusta erilaisissa rooleissa kansainvälisissä tuotekehitysympäristöissä mobiili- ja elektroniikkatuotteiden parissa. Hänellä on siten vahva ymmärrys tuotekehitysympäristöstä ja konseptoinnista. Monipuolisena asiantuntijana Onni-Matille hyppäys teknologiayksikön vetäjäksi on luonnollinen jatkumo uralla. Mies on myös luontaisesti kiinnostunut teknologioista ja seuraa kehitystä aktiivisesti.

Ajatuksia teknologian soveltamisesta ja hyödyntämisestä

Onni-Matti kertoo: ”Teknologiaa ei pitäisi aina nähdä mörkönä vaan parhaimmillaan se luo mahdollisuuksia helpottaa elämää. Esimerkkinä heitän ajatuksen, että iäkkäät isovanhempani voisivat omalla autonomisella kulkuneuvollaan matkustaa tapaamaan sukulaisiaan. Inhimillisyyden säilyminen on tärkeä osa teknologian kehittymistä, jotta emme vieraannu ympäristöstä ja ihmisistä. Esimerkiksi hoivatyössä robottien käyttö ei saisi korvata ihmiskontakteja. Oleellista on luoda ympäristöjä jotka antavat mahdollisuuden esimerkiksi työn ja palvelun laadun parantumiseen luonnollisena osana kokonaisuutta. Teknologiaa pitää käyttää viisaasti. Halusimmepa tai emme, teknologia on tänä päivänä luonnollinen osa ympäristöämme.”

LINKin vahvuutena Onni-Matti näkee sen, että laaja palvelutarjonta mahdollistaa LINKin olevan asiakkailleen monialaisia tuotekehityskokonaisuuksia tarjoava kumppani. Yhdistämme älykkäät teknologiat, IoT-ratkaisut, tuote-, ja palvelusuunnittelun saumattomaksi kokonaisuudeksi. Motivaatiota tekemiseen ja asioiden seuraamiseen Onni-Matille antaa ajatus siitä, että omassa työssään voi edesauttaa ihmisten hyvinvointia tai ekologia tavoitteita.

Ajoneuvojen sähköistyminen

Sähköinen ja autonominen ympäristö avaavat uusia mahdollisuuksia kehittää uusia älykkäitä ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Ajoneuvoteollisuudessa liikkumisen sähköistyminen on itsestäänselvyys jo tänä päivänä. Seuraava vaihe näyttää olevan raskaiden kulkuneuvojen sähköistyminen ja autonomisen liikkumisen ratkaisut lisääntyvät teollisuuden ja logistiikan ratkaisuissa.

Ekologinen näkökulma on tärkeä

LINKillä kestävä kehitys on koettu yhdeksi tekemisen peruspilareista jo pitkään. Myös Onni-Matille ekologinen ajattelu on tärkeää kaikessa tekemisessä. Ilmastonmuutos pakottaa miettimään energiaa ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Linkin teknologiatiimi kehittää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ratkaisuja jotka vähentävät tuotteiden ja palveluiden ympäristökuormitusta. Esimerkkeinä Onni-Matti mainitsee älykkäät ilmanvaihto- tai lämmönvaihtojärjestelmät ja monet muut uusien energiatekniikoiden ratkaisut. LINKin tiimi on muun muassa ollut kehittämässä uv-desinfiointia neuvottelutiloihin sekä valaistus- ja ilmanvaihtoratkaisuja, jotka kaikki tukevat ekologisia päämääriä. ”Parhaimmillaan teknologia edesauttaa ihmisiä toimimaan luonnollisella tavalla siten että teknologia pysyy piilossa.”, kertoo Onni-Matti.

Tarvitsetko kumppania kehittämään älykkäitä teknologisia ratkaisuja ja haluat monialaisen kumppanin? Ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa. Onni-Matti keskustelee aiheesta mielellään lisää.
ONNI-MATTI HALKOLA

+358 40 663 4664

Director, Technology
IoT, digitaaliset ratkaisut, SW/HW-suunnittelu

Tutustu referensseihimme – tässä muutama esimerkki:


Jaa

Lue myös nämä