Koronataistoon UV-C valon avulla!

22/12/2020

Muotolevy Tilaratkaisut Oy lanseerasi koronaviruksen tuhoavat vetäytymistilat.  

Muotolevy Tilaratkaisut Oy:ssä oltiin ajan hermolla, kun koronatilanne alkoi pahentua. Korona toi omat haasteensa työpaikoille ja Muotolevyllä virisi ajatus lisätä Module-sarjan vetäytymistiloihin ominaisuus, jolla vastaisuudessakin voitaisiin vähentää tartuntariskiä. Tarvittiin teknologia, jolla saataisiin vetäytymistilasta koronaturvallinen tila. Muotolevyltä otettiin yhteyttä LINK:iin ideariihen pitämiseksi. Optiikan osaajana LINK ehdotti UV-valon käyttöä tilan desinfiointiin. LINKin teknologia-tiimissä on seurattu alan tutkimuksia. Tutkimuksen ovat osoittaneet, että UV-C-valoon perustuva desinfiointijärjestelmä tuhoaa viidessä minuutissa 99,9 % tilassa mahdollisesti olevista viruksista ja bakteereista

Muotolevy päätti hyödyntää LINKin nopean toiminnan tuotekehitysosaamista. Olemassa olevaan tuoteperheeseen lähdettiin yhdessä kehittämään uusia ominaisuuksia, jotka vähentävät tartuntariskiä paitsi koronaan myös muihin virus- ja bakteeritartuntoihin. Vetäytymistilaa varten kehitettiin UV-C valoon perustuva automaattinen desinfiointijärjestelmä, joka kykenee tehokkaasti ja lyhyessä ajassa puhdistamaan sisätilan vaarallisista viruksista ja bakteereista.

Asiakkaan kanssa tehtiin tiivistä yhteistyötä ja LINK tarjosi projektiin paketin, joka sisälsi UV-C desinfiointiratkaisun mitoituksen ja suunnittelun, tarvittavien komponenttien mekaanisen suunnittelun, toimilaitteiden mitoituksen, vanhaan mallistoon liittyvän mekaanisen sovitussuunnittelun ja turvallisen toimintalogiikan suunnittelun. LINKin tiimi osallistui myös järjestelmän riskikartoitukseen, jotta saatiin varmuus siitä, että käyttäjät eivät altistu UV-C valolle. Kaikkineen desinfiointiin ja koronaturvalliseen käyttöön liittyviä ratkaisuja tuli uuteen mallisarjaan viiteen osa-alueeseen. Module on nyt turvallisempi paikka vetäytyä kuin mikään muu tila toimistoympäristössä.

Module-tuoteperheeseen suunniteltu uutuus on erinomainen osoitus kyvystä toimia viimeisimmän teknologian aallonharjalla ja reagoida muuttuvan maailman tarpeisiin. Tuotelanseeraus pystyttiin tekemään kolme kuukautta projektin käynnistymisen jälkeen. Nyt kehitetty hygieniapaketti on paitsi ajankohtainen, myös ratkaisu tulevaisuuteen, sillä SARS CoV-2 ei varmasti jää viimeiseksi pandemiaksi. Lisäksi UV-C valoon ja tehokkaaseen ilmanvaihtoon perustuva hygieniapaketti tuo helpotusta myös kausi-influenssalle.

Jaa

Lue myös nämä