LINKin 5 vinkkiä teollisen muotoilun kehityshankkeisiin

18/03/2021

Älä anna koronan kuopata teollisen muotoilun investointeja.  

Suomen menestyneimmille yrityksille muotoilu on strateginen menestystekijä, eikä koronan aiheuttaman laskusuhdanteen pitäisi tehdä tähän poikkeusta. Panostukset muotoiluun – hyvään ergonomiaan, sujuvaan käyttäjäkokemukseen tai vetovoimaiseen ulkonäköön – parantavat yrityksen kannattavuutta ja tuottavat parempaa käyttökokemusta asiakkaille. Myös muotoiluinvestoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt. 

LINKin viisi vinkkiä:

VARMISTA projektiisi oikea osaaminen ja resurssit. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan apua ja yrityksen ulkopuolista erikoisosaamista kannattaa hyödyntää. Tämä koskee myös tutkimukseen ja kehitykseen suunnattuja rahoitusvaihtoehtoja, hankkeen toteutuminen kun on usein rahakysymys. 

SUUNNITTELE: Menestyksekkään tuotekehitysprojektin takana on huolellisesti tehty hankesuunnitelma. Hyvällä suunnitelmalla taklaat myös tulevia yllätyksiä ja varaudut suunnanmuutoksiin – uutta kehitettäessä niitä tulee aina. 

TUTKI: Tutkimuksella varmistat, että kohdistat kehityspanoksesi oikein ja huomioit asiakkaiden ja käyttäjien todelliset tarpeet. Mieti, mitä tutkimuksen havainnot tarkoittavat tuotekehitykselle ja kuinka ne otetaan huomioon. Varaudu myös yllättäviin löydöksiin – markkinat ja asiakastarpeet muuttuvat kaiken aikaa. 

IDEOI ja luo konsepteja systemaattisesti. Varaa aikaa ja resursseja uusien ideoiden luontiin. Älä tyydy ensimmäiseen ideaan, vaan haasta tiimisi kehittämään aidosti uusia ratkaisuvaihtoehtoja. Panosta alussa määrään – suuresta ideoiden joukosta on helpompi löytää parhaat aihiot edelleen jalostettavaksi. Yhteisideointi on etäolosuhteissa haastavaa, mutta ideointityöpajoja on oikein työkaluin helppo järjestää myös etänä.

PROTOILEIdeoiden todentaminen fyysiseen muotoon jo varhaisessa vaiheessa auttaa konkretisoimaan ja arvioimaan ideoiden kehityskelpoisuutta eri näkökulmista. Ratkaiseeko idea käyttäjän ongelman? Onko se teknisesti toteutettavissa? Hyödynnä ketterästi erilaisia prototypointimenetelmiä saadaksesi ideasi testattua ja validoitua ennen päätöksentekoa jatkokehitykseen siirtämisestä. 

LINKin muotoilupalvelut

  • Visualisoinnit
  • Animoinnit
  • Grafiikat ja värit
  • Ideoinnit & luonnokset
  • Konseptit & 3D-mallinnus
  • Mock-up mallit & prototyypit
  • Muotoilun auditointi
  • Muotoilun ohjeistus
  • Muotoilun johtaminen

Pistetään yhdessä muotoilu rokkaamaan!

Asiantuntijamme ovat valmiita vastaamaan kysymyksiisi.

Ota luuri käteen ja pirauta vaikka Matille tai Paavolle!

DIRECTOR

+358 40 505 6156
matti.mikkola@linkdesign.fi

teollinen muotoilu, tuotekehityspalvelut, strateginen muotoilu

TEAM LEADER

+358 40 716 1403
paavo.makela@linkdesign.fi

tuotekehitys-, konseptointi- ja muotoiluprojektit

Jaa

Lue myös nämä