Energiatalous ja kestävä kehitys

Kestävä design

Kestävä kehitys liittyy olennaisesti kaikkeen päätöksentekoon yhteiskunnassa ja yrityksissä. Meidän ratkaisumme on kestävä design!

Mielestämme kestävän designin tärkein tehtävä on tuottaa ratkaisuja, jotka kestävät aikaa ja ovat siten kannanottoja ekologiseen kokonaisratkaisuun. Samalla ratkaisut tuottavat taloudellista ja sosiaalista hyötyä ja arvoa käyttäjilleen. Kun suunnitelma on luotu kestävän designin mukaisesti, nukumme yömme levollisesti ja tehdyt ratkaisut kestävät kriittisimmänkin tarkastelun.

Turhan suunnittelu ja turha suunnittelu

Me LINK:llä suunnittelemme ratkaisuja tosielämän tarpeisiin ja vältämme sekä turhan suunnittelua että turhaa suunnittelua. Turhan suunnittelu on kestävän designin vastaista, ja se lisää aina ekologista kuormitusta, vaikka voisi tuottaakin ekonomista ja sosiaalista arvoa osapuolille. Turha suunnittelu on aivokapasiteetin tuhlaamista, vaikka se voikin tuottaa välillisesti ekonomista ja sosiaalista arvoa osapuolille. Tällaiseen olemme kaikki törmänneet elämässä – täydellisesti suunniteltuja, mutta täysin käyttäjilleen soveltumattomia ratkaisuja.

Me nojaamme kestävässä designissa tutkittuun tietoon, ihmiskeskeisyyteen sekä todellisen ekonomisen ja sosiaalisen arvon ja hyödyn tuottamiseen. Kestävän kehityksen designissa kysymme aina, onko ratkaisu turha vai tarpeellinen.

Mitä ovat kestävän designin ratkaisut?

Kestävä design jakautuu käytännössä kahteen osa-alueeseen. Ensinnäkin mietimme, voimmeko suunnitella ratkaisun kokonaan ympäristöä vähemmän rasittavilla tavoilla. Valitettavan usein tämä on sekä taloudellisesti että teknisesti lähes mahdotonta. Mutta siinäkin tapauksessa tehtävämme on haastaa olemassa olevaa ja luoda tutkitut perusteet vaihtoehtoisille ratkaisuille. Näin etenemme kohti kestävää designia.

Toiseksi mietimme aina ratkaisuja tätä hetkeä pidemmälle tulevaisuuteen: kuinka kauan tuotetta käytetään, kuka tuotetta käyttää, kuinka tuotetta päivitetään ja kuinka tuote kierrätetään, kun sen olemassaololle ei ole enää tarvetta.

Yksi kestävän designin aihealueista on kestävä muotoilu. Kuinka luomme ratkaisun, jonka muotoilullinen linja kestää aikaa? Kestävän muotoilun tuleekin olla visionääristä ja tarkkaan harkittua. Kestävä muotoilu on ikonista, se kestää ajan patinan ja on muotoilun vahvin kannanotto kestävään kehitykseen!

Tarjoamme kestäviä ratkaisuja

Suunnittelemme ratkaisuja, joissa huomioimme materiaalitekniset valinnat ja hiilijalanjäljeltään pienimmät ratkaisut tuotekehitysprosessissamme jo konseptointi- ja suunnitteluvaiheessa. Eri teollisuuden toimialoilta kerryttämäämme kokemusta voimme hyödyntää energiatalouden ja kestävän kehityksen tuotteita suunnitellessamme.

Ilmastonmuutos ja tavoite hiilineutraalista tulevaisuudesta luovat myös meille suunnittelijoille painetta miettiä tekemiemme ratkaisujen ympäristövaikutuksia. Tähän LINKin  ammattilaisten monipuolisuus ja verkostojen hyödyntäminen tuovat lisäarvon jo konseptien kehitysvaiheessa. Otamme huomioon tuotantomenetelmät, materiaalivalinnat sekä tuotteen elinkaaren ja kierrätettävyyden.

Tuotamme suunnitteluprosessissamme toteutuskelpoisia, kestävän kehityksen huomioon ottavia ratkaisuja, jotka perustuvat olemassa olevan teknologian hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä teemme?

Ota yhteyttä

Jaakko Anttila

CEO

Integroidut kehityshankkeet, tuote-ja palvelukehitys

Piritta Winqvist

Director, Service Design, UX & UI

palvelumuotoilu, tutkimus- ja UX/UI-kehityshankkeet , julkiset hankkeet

Esimerkkejä asiakkaistamme

ABB
Espoon kaupunki
Helsingin kaupunki
Schaeffler Finland
Vaisala

ZenRobotics
AW-Energy
Convion
HKL
Kongsberg (ex- Rolls Royce Marine)

Metso
Valmet Automotive
Wärtsilä
Helsingin Energia

Tutustu referensseihimme