Uponor Oyj

Optiikan suunnittelu vedenlaatumittariin

Uponorin toiminta Suomessa koostuu taloteknisen sekä yhdyskuntateknisten tuotteiden tuotekehityksestä ja valmistuksesta. Uponorin asiakkaita ovat Infra-alan ja LVI-alan ammattilaiset sekä kumppaneiden kautta myös kuluttajat.

Uponor kehitti suomalaiseen keksintöön perustuvaa uuden tyyppistä veden laadun mittaria. Veden laatua valvotaan verkon kautta edistyksellisten teknologioiden avulla. Anturit tunnistavat ja mittaavat vedessä elävien hiukkasten ja mikrobien pitoisuuksia reaaliaikaisesti. Mittarin optiikka on vaativaa ja siihen liittyi ongelmia, joita ei oltu saatu ratkaistua.

LINK tuli mukaan teknologian testauksiin ja testaamisen suunnitteluun. Simuloimme optiikkaa, eri tekijöiden vaikuttavuutta kvantifiointiin ja hahmottelimme ratkaisuvaihtoehtoja. Näiden pohjalta suunnittelimme uusia osia kokeita varten. LINKin tiimi suunnitteli optiikan toimivaksi mittausprosessissa, joka tarkisti veden laatua. Analyysin tulokset varmistettiin käytännön kokeilla ja voitiin vahvistaa uusi tuotantoon menevä rakenne.

Mitä teimme?

Kiinnostuitko?