Taisto on uusin LINKiläinen

09/03/2023

Taisto Jukarainen on LINKin mekaniikkatiimin uusin vahvistus. Energinen nuori mies syttyy vauhdikkaista harrastuksista, joiden myötä on syttynyt kiinnostus myös tekniikkaan.

Mopoista formuloihin

Taisto itse tiivistää historiaansa: “Kaikki alkoi pellolla mopoilusta, joka paisui ensin moottoripyöräharrastukseksi ja vähitellen harrastuslaitteiden renkaiden määrä lisääntyi.” Viimeinen 10 vuotta on enempi tai vähempi kulunut autojen parissa. Taustalla Taistolla on levyseppähitsaajan koulutus, ja logistiikka-alan tutkinto. Käsillä tekeminen ja metallityöt ovat olleet aina lähellä sydäntä ja näin kilpa-auto harrastuksesta tuli myös ammatti hetkeksi.

Kova halu kehittyä, laajentaa omaa osaamista ja kokeilla omia rajoja ohjasivat korkeakouluopintojen pariin. Metropolian koneensuunnitteluopinnot kutsuivat. Metropoliassa Motorsport Formula Engineering -tiimi oli enempi kuin passeli paikka ulospäin suuntautuvalle ja moottoriurheiluun hurahtaneelle tyypille. Formulatiimi osallistui useaan Formula Student -kisaan ympäri Eurooppaa. Liekö sattumaa vai johdatusta, mutta sähköformuloiden myötä Taistoa alkoivat kiinnostaa myös muut sähköiset kulkupelit. Kilpa-autoilun myötä syttyi kipinä muuhunkin kilpailemiseen.

Taisto toteaa itse pilke silmäkulmassa: “Alkuun hauskanpitoon tarvittiin moottori ja pyörät, sitten pois putosi moottorin tarve ja nykyään ei tarvita välttämättä pyöriäkään”. Kilpailuvietti vie Taistoa vaikkapa ammunnan, painonnoston tai pyöräilyn pariin. Vauhtiveikko viihtyy niin alamäkipyöräilyn, maastopyöräilyn kuin maantiepyöräilynkin hurmassa. Eikä tässä vielä kaikki: joku on keksinyt, että videopelejäkin voi osittain tuoda todellisuuteen. Radat ja esteet ja vauhdista maaliin ampuminen ei taida olla ihan jokapojan hommaa, mutta Taistolta sekin sujuu.

Metropoliasta LINKille töihin

Opiskelukaveri Leevi on ollut pienellä osuudella viitoittamassa tietä kohti LINKiä. Yhteistä näillä oman elämänsä supersankareilla on se fakta, että molemmat ovat ensimmäisen kerran kuulleet LINKistä, kun toimarimme Jaska on taannoin käynyt Metropoliassa juttelemassa tuotekehityksestä. Molempia sytytti LINKin monipuolinen tekeminen ja erityisesti Verge-sähkömoottoripyörän kehitystyö. Ja kuinka ollakaan, molemmat päätyivät mekaniikkasuunnittelijoiksi LINKille.

“Vaikka olen keskittynyt mekaniikkasuunnitteluun, minua kiehtoo erilaisten osaamisalueiden nivoutuminen yhteen ja käyttäjäkeskeinen ajattelu. En halua ajatella insinöörin ammattia prototyyppisenä tiukkaan kaavaan sidottuna roolina. Itsellenikin alkoi jossain vaiheessa valjeta, että insinöörinäkään ei tarvitse asettua tietttyyn muottiin. Voin hyvin kuvitella, että urani varrella laajennan osaamisaluettani jonnekin suuntaan. Tykkään toimia ihmisten kanssa ja arvostan hyvää työyhteisöä. Kun on riittävästi haastetta ja töihin on kiva tulla, elämässä on hyvä balanssi. Täällä LINKillä ajatellaan laatikon ulkopuolelta ja innovaatio on isossa roolissa. Tässä hetkessä tunnen, että tämä on minulle oikea paikka.“

Jaa

Lue myös nämä