LINKin muotoilutyölle Red Dot -muotoilupalkinto

15/07/2023

LINKin muotoilutyö sai jälleen tänä vuonna tunnustusta, kun asiakkaamme Ekahaun Sidekick 2 -tuotteelle myönnettiin arvostettu Red Dot-muotoilupalkinto. Red Dot-palkinto ei tule yksin hyvästä muotoilusta. Innovatiivinen tuotekehitys ja uusien teknologioiden ennakkoluuloton käyttö ovat aina palkinnon myöntämisen kriteereitä.

Palkinto on sellaisenaankin merkittävä, mutta tässä tapauksessa se on meille vieläkin maukkaampi, koska saimme olla hankkeen tuotekehitykessä mukana varsin suurella panoksella monessa muussakin osa-alueessa kuin muotoilussa. LINK vastasi myös hankkeen koordinoinnista ja johtamisesta konseptointivaiheesta aina tuotantoon saakka. Hankkeen toteuttamiseen tarvittiin useita yrityksiä ja saumatonta yhteistyötä.

LINKin muotoilujohtaja Matti Mikkola toteaa: “LINKin suunnittelijoiden vahvuus tulee erityisesti esiin uuden toimeksiannon alkuvaiheessa, jolloin täytyy imeä sekä tuotteen, että yrityksen identiteetti todella nopeasti. On omaksuttava tekninen toimiala, ymmärrettävä miksi ratkaisu on olemassa, mikä on olennaista.” Tässäkin hankkeessa muotoilijan oli mukauduttava sekä asiakkaan että tuotteen teknisten vaatimusten ja käyttötarkoituksen asettamiin raameihin.

Muotoilijan näkökulmia Sidekick 2 -tuotteen takana

Muotoilun tyyli ja estetiikka

Ekahau Sidekick 2-tuotteen suunnittelun tavoitteena oli luoda hi-tech tuote, jonka muotoilu heijastaa korkeaa teknologiaa. Tuotteen moderni muotoilutyyli hyödyntää virtaviivaista ja minimalistista muotokieltä, korostaen puhtaita linjoja ja yksinkertaisia muotoja. Funktionaalinen ja ergonominen tuotemuotoilu sekä korkealaatuiset ja kestävät materiaalivalinnat korostavat tuotteen korkeaa laatua ja teknologiaa. Tuotteen muotoiluestetiikka tukee tilaajayrityksen arvoja, brändiä ja viestintää vahvistaen yrityksen identiteettiä innovatiivisena markkinajohtajana.

Muotoilun toiminnallisuus ja käytettävyys

Sidekick 2 tuotetta kannetaan käyttötilanteessa olkahihnassa lähellä kehoa. Tämä asettaa merkittäviä haasteita tuotteen muodolle ja muotoilulle. Myös Sidekick 2:n teknologian ja tuotearkkitehtuurin lämmönhallinta asettaa vaatimuksia sekä tuotteen perusmuodolle että muotoiluratkaisuille. Käyttötilanteessa tuote kulkee käyttäjän mukana hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä, aina toimistotiloista teollisuuslaitoksiin. Tuotteen kehollinen luonne asettaa vaatimuksia materiaalivalinnoille, puhdistettavuudelle ja huollettavuudelle. Myös riittävä kosteuden- ja iskunkestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia tuotearkkitehtuuria suunniteltaessa. Puettavana ja mukana kannettavana laitteena tuotteen muotoilun on myös oltava visuaalisesti kiinnostavaa ja käyttäjien tyyliin soveltuvaa. Sidekick 2:n perusmuoto on tasapainoinen ja kehokontaktiin sopiva, tuotemuotoilu yhdistää tyylin, käytännöllisyyden ja käytettävyyden siten, että tuote on ergonominen, looginen ja miellyttävä käyttää kaikissa tilanteissa.

Muotoiluteemoista voit keskustella lisää Matti Mikkolan kanssa

Ota rohkeasti yhteyttä!

Matti Mikkola
Director, Design

+358 40 505 6156

Jaa

Lue myös nämä

maalis 26

5%