Ekahau

Sidekick 2 – Wi-Fi testaus- ja mittalaite

Ekahau Sidekick 2 on maailman ensimmäinen 2,4 GHz, 5 GHz ja 6 GHz taajuuksilla toimiva sisä- ja ulkotiloihin soveltuva Wi-Fi verkkojen mittalaite. Yhdessä Ekahaun ohjelmiston kanssa tuotekokonaisuus on johtava Wi-Fi verkkojen suunnittelua, suorituskykyä ja ylläpitoa optimoiva reaaliaikainen mittausjärjestelmä. Mittaustapahtumassa Sidekick 2 kulkee käyttäjän mukana olkahihnassa skannaten tilaa liikkeessä, käyttäjä voi keskittyä olennaiseen – Wi-Fi verkon tilan analysointiin tabletin näytöltä. 

Hankkeen toteuttamiseen osallistui useita yrityksiä ja LINK vastasi hankkeen koordinoinnista ja johtamisesta. Tämä hanke on kokonaisuudessaa oiva esimerkki LINKin monialaisesta työskentelystä, ongelmanratkaisusta, hankejohtamisesta ja tiiviistä yhteistyöstä asiakkaan kanssa.  LINKin tiimi vastasi Sidekick 2 laitteen muotoilukonseptoinnista, teollisesta muotoilusta, mekaniikkasuunnittelusta ja lämmönhallintaratkaisujen suunnittelusta. Laitteessa on erottuvan muotoilun, mekaniikkasuunnittelun ja virtauslaskennan yhteistuloksena täysin vaimennettu jäähdytysratkaisu. Myös valaistussuunnittelu hoitui LINKin kautta. Merkittävän kokonaisuuden projektissa muodostivat kansainvälisten alihankintaverkostojen luonti ja komponenttiostojen hallinta, jotka nekin hoituivat LINKin ammattitaitoisen asiantuntijatiimin toimesta

Lisäksi tehtiin elektromekaanisten komponenttien suunnittelua ja määrittelyä (mm. akku). Hankkeen vaativa koordinointi määrittelystä tuotantoon oli LINKin projektijohtajan käsialaa. Hankejohtamisen avulla tuotettiin raportointiin, hankintaan ja tuotedokumentaatioon liittyvää aineistoa Ekahaun tuotejohdon päätöksenteon tueksi. Hankkeen johtamiseen kuului myös alihankintaverkoston määrittelyä, komponenttihankinnan tuki, tuotannollistaminen, valmistusmenetelmien verifiointi ja tuotannon ramp-up sekä ylläpitosuunnittelu.

LINK toteutti myös tuotteen ja käyttöliittymän toimintaa avaavat esittelylaitteet, joiden avulla kokonaisuutta ja ratkaisun hyötyä havainnollistettiin mm. hankintapäätöksestä vastaaville.

 

Ekahau Sidekick 2 on Ekahaun Sidekick -tuoteperheen toisen sukupolven tuote, jossa haluttiin viedä muotoilu uudelle tasolle heijastaen tuotteen sisältämän teknologian kehitysaskeleita. Hedelmällinen yhteistyö on jatkumoa ensimmäisen generation menestykselliselle Sidekick-tuotteelle. LINK vastasi myös sen muotoilu- ja mekaniikkasuunnittelusta.

Ekahau Sidekick 2 tuotekokonaisuus saavutti kansainvälisen Red Dot muotoilupalkinnon 2023.

Mitä teimme?

Kiinnostuitko?