Uratarina: UX Designer Henrik Amberla

13/10/2021

Henrik Amberla on yksi esimerkki LINKin moniosaajasta. Henrik työskentelee LINKin UX/UI-tiimissä, mutta monipuolisen osaamisensa vuoksi hänelle voidaan sovittaa muitakin hattuja. Näin Henkka kertoo urastaan ja työstään LINKillä.

Kerro hiukan itsestäsi ja koulutustaustastasi

Olen 38-vuotias perheenisä ja harrastan frisbeegolfia, pyöräilyä, käyn taidenäyttelyissä. Lenkkeilen myös ahkerasti ja viime viikonloppuna juoksin Tukholman maratonin.

Olen valmistunut TAIKista eli nykyisestä Aalto-ylipistosta taiteen maisteriksi 2012. Olen myös opiskellut kahteen otteeseen ulkomailla: Kölnissä ja Kööpenhaminassa. Ennen muotoiluopintoja opiskelin Helsingin yliopistossa psykologiaa.

Miten päädyit LINKille töihin?

Alun perin tulin LINKille tekemään projektia freelancerina jo 2015. Opiskelukaverini LINKiltä kyseli olisinko käytettävissä animaatioprojektiin. Silloiseen elämäntilanteeseni sopi hyvin freelancer-muotoinen työsuhde. Yksi asia johti toiseen, työtehtävät laajenivat ja minulle tarjottiin vakinaisen UX-suunnittelijan positio. Ensimmäinen varsinainen UX-projektini taisi olla aaltovoimalan kehitystyö, jota varten tein mm. rautalankamalleja. Kokemusvuosia on kertynyt LINKillä tähän saakka yhteensä jo reilu kuusi ja olen viihtynyt erinomaisesti.

Millainen tehtävänkuva sinulla on LINKillä?

Nautin siitä, että saan LINKillä käyttää monipuolisesti osaamistani asiakasprojekteissa. Olen tehnyt ainakin graafista suunnittelua, videoeditointia, animaatioita, käyttäjätutkimuksia, prototyyppejä, teollista muotoilua ja projektinjohtoa.

Oikeastaan on aika veteen piirretty viiva mikä on UI-suunnittelun, UX-suunnittelun ja teollisen muotoilun osa-aluetta. Digitaalinen käyttöliittymäsuunnittelu on niin lähellä fyysisten tuotteiden rajapintaa, että selkeää erottelua on vaikea tehdä. Kaikkien osa-alueiden lähtökohta on käytettävyyden optimointi loppukäyttäjän perspektiivistä.

Mitä arvostat LINKissä?

LINKillä alusta asti itseäni on viehättänyt tekemisen monipuolisuus. Välillä projektit voivat olla lyhyitäkin, mutta toisaalta se kaikkein paras asia on se, että tällaisessa konsulttiyrityksessä pääsee tutustumaan hyvin erilaisiin projekteihin, asiakkaisiin ja tekemään töitä hyvin erilaisissa tiimeissä. Olen päässyt näkemään monien sellaisten yritysten tekemistä ja maailmaa, joihin tuskin olisin ikinä törmännyt muutoin.

Mieluisinta työssäni ovat sellaiset projektit, joissa pääsen yhdistämään monenlaista osaamistani. Silloin tuntuu, että pääsen vaikuttamaan tekemiseen ja lopputulokseen ja roolini on merkityksellinen. Itse en koe, että jokin osaamisalueeni on ylitse muiden. Pidän siitä, että saan tehdä monipuolisesti eri osa-alueiden tehtäviä. Aina ei myöskään tarvitse olla koneen ääressä vaan pääsee myös ”kentälle”.

LINKin etu on myös se, että yritys on yksityisomisteinen eikä siten ole riippuvainen mistään isosta konsernista. Tämän vuoksi LINKillä toimitaan joukkueena. On ehkä kliseistä sanoa, että monipuolisten työtehtävien ohella LINKin työilmapiiri on asia mikä minut on pitänyt LINKin palkkalistoilla. Näin se vaan on.

Henrik Amberla
UX Designer

Sinustako Henrikin kollega?

Parhaillaan rekrytoimme eri alojen osaajia ja avoinna on esimerkiksi Sr/Lead UX Designerin positio.

Mikäli ura LINKillä kiinnostaa, klikkaa hakuilmoitukseemme , tutki urasivujamme ja ennen kaikkea: laita hakua tulemaan.

Jaa

Lue myös nämä