TET-harjoittelija Veikka

12/05/2022

TET-harjoittelu on parhaimmillaan silloin kun nuori pääsee sellaisiin tehtäviin, jotka ihan oikeasti kiinnostavat. Tällä viikolla meillä oli juuri tällainen täysosuma kun Veikka Anttila ahkeroi LINKillä 4 päivää.

Veikka käy Kirkkonummella Nissnikun koulun kahdeksatta luokkaa ja halusi isonveljen suosituksesta tulla LINKille harjoitteluun. Isoveli oli itse TET-harjoittelussa LINKillä muutamia vuosia sitten. Veikallehan tämä harjoittelupaikka näytti sopivan kuin nenä päähän. Nuori mies on erittäin kiinnostunut koneiden ja laitteiden suunnittelusta myös muotoilusta.


LINKillä Veikka sai viedä läpi pienimuotoisen projektin suunnittelusta prototyyppiin saakka. Tehtävänä oli suunnitella taulutusseille teline. Muotoilija Harri Kuittinen toimi Veikan tutorina. Veikka kertoo: ”Ensimmäiseksi etsin verkosta erilaisia olemassaolevia telineitä. Seuraavaksi lähdettiin tekemään styleboardia ja mietittiin myös värimaailmaa. Luonnostelin omia versioita piirtämällä. Muutamista skissatuista vaihtoehdoista päädyttiin vähitellen versioon, joka lähdettiin Harrin kanssa mallintamaan. En ole koskaan ennen tehnyt 3D-mallinnusta ja ensin se oli hiukan hankalaa. Harri kuitenkin neuvoi hyvin ja vähitellen aloin muistamaan miten eri käskyt toimivat. Mallintaminen oli aika hauskaa ja voisin tehdä tätä toistekin. Kynäteline tulostetaan vielä 3D-printterillä, jotta nähdään miten se toimii käytännössä.”


Vapaa-ajallaan Veikka harrastaa erityisesti jalkapalloa. Pelejä joukkueella on joka viikko. Myös skeittaus ja lumilautailu sopivat ohjelmaan. ”Skeittailemassa me käydään kavereiden kanssa Kauniaisissa. Siellä on hyvä skeittiparkki”, kertoo Veikka. Tietokonepelejäkin nuori mies mielellään pelaa.


Viime aikoina suurin vapaa-ajan projekti on ollut mopon korjaaminen ja tuunaus. Osa hommista on tehty isän kanssa ja osan Veikka on tehnyt aivan itse. Vanhasta käytetystä moposta on kuoriutunut hieno persoonallinen menopeli. Mopoon hankittiin käytettyjä osia, jotka fiksattiin ja huollettiin kuntoon. Osia maalattiin LINKin protopajassa, jossa muuten on useampikin menopeli aikojen saatossa saanut uuden elämän.


Nuoren miehen ei kauheasti tarvitse miettiä vastausta, kun häneltä kysyttiin mikä olisi toiveammatti. Vastaus tulee suoralta kädeltä: ”Tekninen ala kiinnostaa. Koneet ja laitteet ja niiden suunnittelu”. Tuleva insinööri siis ihan selvästi.


LINKin porukka toivottaa Veikalle mahtavaa mopokesää ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen !

Jaa

Lue myös nämä