Hyödynnämme sekä digitaalisia että fyysisiä prototyyppejä suunnittelussa ja asioiden toimivuuden todentamisessa. Omalta pajaltamme löytyvät työkalut sitkeimpienkin suunnitteluongelmien työstämiseen – väännämme ratkaisun tarvittaessa vaikka rautalangasta. Palvelumme soveltuu erinomaisesti tuotteiden ja palveluiden toiminnallisuuksien ja käyttökokemuksen kehittämiseen.

ProtoHUB

Espoon toimipisteessämme sijaitseva 200-neliöinen LINK ProtoHUBimme on organisaatiosi käytössä. Se on varustettu nopeisiin kokeiluihin ja prototyyppien valmistukseen soveltuvilla työkoneilla ja laitteilla. Meillä onnistuu vaikkapa hitsaaminen, maalaaminen, puun työstö, sorvaaminen, piirikorttien kolvaaminen ja 3D-tulostus.

LINKiläisillä kädentaidot ovat hallussa. Osa suunnittelusta toteutetaankin käytännönläheisesti suoraan pajalla loistavan lopputuloksen varmistamiseksi.

Mitä teemme:

ProtoHUB -palvelussa ihminen on keskiössä.

Olipa kyseessä fyysisen ajoneuvon tai digitaalisen palvelun kehittäminen, ihminen on hermokeskus, joka ohjaa tai valvoo toimintaa fyysisten ja digitaalisten rajapintojen kautta. Suunnittelumme pohjana on tämän tärkeimmän komponentin eli ihmisen ymmärrys. Käyttäjätestaus ja ergonomiatutkimukset ovat suunnittelumme kulmakiviä. Jo suunnittelun alkuvaiheessa aloitettu käyttäjätestaus pitää ikävät yllätykset loitolla ja säästää kustannuksia myöhemmässä vaiheessa. Protohub -palvelun kautta saatte:

  • Ketterämpää ja nopeampaa kehitystä eli Fail fast – Learn fast
  • Laadukkaampaa käyttäjä- ja asiakaskokemusta
  • Parempaa työtehokkuuta
  • Parempia tuloksia ja vähemmän isoja virheitä 

On huomattavasti halvempaa todeta suunnittelun aikana 100 pientä virhettä kuin yksi iso virhe lopputuotteessa tai -palvelussa!

Protoilua erilaisiin tarpeisiin

PoC – Proof of Concept ja Mock-up:
PoC on usein ensimmäinen fyysinen ja kosketeltava versio ideasta. Se konkretisoi sen mitä ollaan tekemässä ja mahdollistaa idean esittelyn, testaamisen ja haastamisen. PoC keskittyy kriittisiksi arvioituihin kohtiin. Näin saamme varmuutta toteutusratkaisuihin ennen lopullisen version yksityiskohtaista suunnittelua. Mock-upit eli hahmomallit ovat yleensä vaihtoehtoisin menetelmin toteutettuja ja käsinkosketeltavia hahmotelmia fyysisestä tuotteesta. Mock-uppeja tehdään yleensä nopeasti ja useita vaihtoehtoja 2D-kuvien ja 3D-mallien rinnalle valintaa helpottamaan.

Prototyyppi:
Prototyyppi vastaa lopputuotetta monin tavoin, mutta on toteutettu nopeilla valmistusmenetelmillä. Protolla voimme testata todellisia käyttötilanteita ja hakea palautetta, vaikkapa asiakkailta. Prototyyppejä hyödynnetään sekä digitaalisten että fyysisten prototyyppejä suunnittelussa ja tuotteiden toimivuuden todentamisessa.

MVP – Minium Viable Product:
MVP:n avulla saamme asiakastesteihin tai mahdollisesti jo myyntiin palvelun, joka täyttää itsenäisesti markkinoilla menestyvän palvelun minimivaatimukset. MVP antaa tietoa palvelun menestymismahdollisuuksista, vaikka sitä ei ole vielä kehitetty lopulliseksi. MVP nopeuttaa laajemman käyttäjäpalautteen saamista, jolloin voidaan asettaa palvelun loppukehittämiseen vaadittavat ominaisuudet tärkeysjärjestykseen. Lisäksi MVP:llä saada asiakkailta kehitysideoita, jotka lisäävät palvelun menestysmahdollisuuksia merkittävästi.

Lupa keksiä, kokeilla ja oppia

Ota yhteyttä

Timo Manner

Director, Sales

Tuotekehityspalvelut ja mekaniikkasuunnittelu

Jari Lehikoinen

Director, Product Development

Tuotekehityspalvelut ja mekaniikkasuunnittelu

Onni-Matti Halkola

Director, Technology

IoT, digitaaliset ratkaisut, SW/HW-suunnittelu

Matti Mikkola

Director, Design

Teollinen muotoilu ja tuotekehityspalvelut, strateginen muotoilu