LINK-kanava – jakso 1: Luova ajattelu

30/11/2023

LINKillä hyödynnetään luovan ajattelun menetelmiä sekä yksityiselle että julkiselle sektorille tehdyissä kehitysprojekteissa. Luovaa ajattelua, ideointia ja ongelmanratkaisua varten LINKillä on kehitetty oma Go Innovate -palvelu. Olipa sitten kyseessä tuotteen tai palvelun kehitys teollisuusyrityksen, palveluntuottajan, kaupungin tai muun julkisen yhteisön haaste tai projekti, menetelmäpakista löytyy sopiva työkalu. Tyypillisesti luovan ajattelun menetelmät ovat osa suurempaa LINKin asiantuntijoiden työstämää kehityskokonaisuutta. Toisinaan taas jokin yksittäinen työpaja tai työpajasarja voi selkeyttää asiakkaan ajatuksia tai haasteita. Menetelmät valitaan aina tarpeen mukaan.

Tuoreessa historian ensimmäisessä LINK-kanavan jaksossa aiheena on luova ajattelu. Myyntipäällikkömme Timo Mannerin haastateltavana on tuotekehityspäällikkömme Rami Raute. Rami on kestävän kehityksen, ideoinnin ja ongelmanratkaisun asiantuntija, jolla on vankka tuotekehityskokemus.

Luovalla ajattelulla ja ideoinnilla tehokkuutta ja vaihtoehtoisia skenaarioita

Luova ajattelu ei ole vain ns. luovien alojen ihmisten työkalu, kuten aika usein ajatellaan. Käytännössä ideointi on joukko erilaisia menetelmiä, joita voidaan soveltaa tapauskohtaisesti hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Luovat ideoinnin ja ongelmanratkaisun menetelmät ovat tehokkaita arkipäivän työkaluja, joita voidaan käyttää vaikkapa oman työn tehostamiseen ja uusien ideoiden löytämiseen. Menetelmät tuovat usein merkittävää tehokkuutta sellaisiinkin haasteisiin, joissa on jo heitetty kirves kaivoon toivottomana tapauksena.

Eri menetelmillä voidaan luoda vaihtoehtoisia skenaarioita, tulevaisuudenkuvia ja koostaa konsepteja. Fasilitoiduissa pajoissa ei synny pelkästään ideoita. Niissä löytyy usein myös vaatimuksia ja ajatuksia siitä miten idean kehitys voisi edetä.

Jatkoa on luvassa tästä ja monesta muusta aiheesta.

Ota LINK-kanava Youtubessa seurantaan.

Esimerkkejä Go Innovate -palvelun mahdollisuuksista:

  • Löydetään täysin uusia innovatiivisia tuote- ja palveluideoita
  • Saadaan nopeasti uusia ideoita ongelman ratkaisuun
  • Löydetään uusia ansaintamalleja nykyiseen palveluun
  • Ymmärretään syvällisemmin sidosryhmätarpeita
  • Saadaan aikaan räätälöidyt tuote- ja palvelupaketit eri asiakastyypeille

Tutustu Go Innovate -palveluumme ja lue lisää luovan ajattelun hyödyistä.

Miksi et kehittäisi parhaita ideoitasi jo tänään?

Pyöriikö mielessäsi asia, tuote tai palvelu, joka tarvitsisi luovan ajattelun buustia?

LINKin GO-Innovate -palvelu on kehitetty juuri tähän tarpeeseen. Go-innovate -palvelun avulla ratkaistaan ongelmia ja luodaan uutta. Voidaan kehittää tyhjästä uusia ratkaisuja tai palveluita, mutta myös parantaa vanhaa. Ota yhteyttä! Rami ja Timo valaisevat mielellään mahdollisuuksia työstää asiaa eteenpäin.

Rami Raute
Product Development Manager
+358 40 0431 491

Timo Manner
Sales Manager
+358 40 524 2740


Ramin taustoista ja luovista menetelmistä kerromme myös aiemmassa artikkelissamme.

Käy lukaisemassa.

Jaa

Lue myös nämä