Juhannustaikojen päivitys

21/06/2023

Mittumaari on jo ammoisina aikoina innoittanut kansaa ennustuksiin ja taikoihin. On kirmailtu kukkaniityillä nakkena, kiivetty lantakasan päälle, heitetty vihtaa saunan katolle ja kerätty 7 kukkaa tyynyn alle. Hämmästyttävästi lähes kaikissa juhannuksen taioissa on tavoitteena ollut puolison löytyminen.

Me päätimme modernisoida loitsut soveltumaan nykymaailman menoon ja osittain jopa insinöörien mielenmaisemaan. Tuotanto suoritettiin oikealla älyllä, tekoälylllä ja tekoälyttömyyttäkin on näkyvissä. Tässä muutama juhannustaika testattavaksi.


Juhannusenergian lataus

Lataa älypuhelimesi täyteen virtaa juhannuspäivän aamuna. Mene ulos luontoon ja etsi paikka, jossa voit olla rauhassa. Sulje silmäsi hetkeksi ja hengitä syvään. Kerää ympäröivästä luonnosta energiavirtaa, joka lataa sinut positiivisella ja luovalla energialla. Avaa silmäsi ja ota muutama valokuva luonnon helmassa. Juhannuksen energia tallentuu kuviin ja voit myöhemminkin palata hetkeen ja imeä kuvista energiaa..


Tässä taiassa tulee todistettua, että tekoäly ei taida tietää että juhannuksena meillä on yötön yö ja pimeän paikan etsintä voi olla jopa haaste:

Tarvitset pienen taskulampun tai kännykän. Mene ulos juhannusiltana auringon laskiessa ja etsi pimeä paikka (!!). Käynnistä valaisin ja heilauta sitä ympärilläsi kolme kertaa. Valonheittosi lähettää kaikki huolesi ja negatiiviset tunteesi. Valon loiste tuo mukanaan uuden alun, optimismia ja onnea juhannusyönä ja tulevina päivinä.


Muotoilun salainen ase

Kun juhannusyönä etsii pätevää teollista muotoilijaa pitää katsoa peilin kautta älypuhelimen näytöltä Linkin yhteystiedot ja seuraavana juhannuksena sinulla saattaa olla RedDot kisan voitto parhaasta muotoilusta.


Tämän loitsun ymmärtäminen vaatii hieman paikallistuntemusta Espoosta. Tiedätkö esim mikä on viis-viiskymppinen tai missä Espoossa on lehmiä laitumella?

  Känsäisenä kesänä, silsaisena suvena ja punkkien purressa juosta jolkota läpi Laajalahden kesantojen lehmiä härnäten, raitioradalle kompastuen, citypyöriä väistellen. Pysäytä ensimmäinen viis-viiskymppinen. Kohkaa kuskille, kailota kaikille, säntää takapenkille ja löydät asiantuntijan projektiisi.


  Last but not least:

  Kun juhannusaattoyöksi laittaa LINKiltä saadun tarjouksen tyynynsä alle, saattaa nähdä Linkin toimitusjohtajan kirmaavan niityllä nakkena.

  Sinänsä melkoinen mielikuva, mutta tästä tulee elävästi mieleen letkeä Keväthuumaus Tapio Rautavaaran esittämänä. Jonnet ei ehkä tätä tunne, mutta sopinee juhannustunnelmaan sangen passelisti:

  Anttila nyt ampaisee ylös vuoteestaan, 
  Aurinko on korkeella, kevättuuli lounaassa 
  Niityllä hän tanssii järin yöpaidassaan, 
  Lauluhunsa yhtyä saa kuka vaan. 
  Kuikkaemo uittaa jo untuvaisiaan, 
  Peipponenkin helskyttää riemulaulujaan, 
  Katso, kuinka kukkaakin monta on jo kevätnurmella, 
  Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu.

  Näihin tunnelmiin päätämme juhannustervehdyksemme!

  Leppoisaa mittumaaria! Kirmatkaa niityillä ja nauttikaa!

  Jaa

  Lue myös nämä