Paraskaan arvaus ei voita testaamista

15/09/2023

Hyödynnämme sekä digitaalisia että fyysisiä prototyyppejä suunnittelussa ja asioiden toimivuuden todentamisessa. Omasta ProtoHUBistamme löytyvät työkalut sitkeimpienkin suunnitteluongelmien työstämiseen – väännämme ratkaisun tarvittaessa vaikka rautalangasta. Palvelumme soveltuu erinomaisesti tuotteiden ja palveluiden toiminnallisuuksien ja käyttökokemuksen kehittämiseen.

Espoon toimipisteessämme sijaitseva 200-neliöinen LINK ProtoHUBimme on organisaatiosi käytössä. Se on varustettu nopeisiin kokeiluihin ja prototyyppien valmistukseen soveltuvilla työkoneilla ja laitteilla. Meillä onnistuu vaikkapa hitsaaminen, maalaaminen, puun työstö, sorvaaminen, piirikorttien kolvaaminen ja 3D-tulostus.

Protoilua erilaisiin tarpeisiin

Protoilua ja testausta tehdään tuote- ja palvelukehityksen eri vaiheissa erilaisin menetelmin erilaisiin tarpeisiin. Tässä niitä muutama:

PoC – Proof of Concept ja Mock-up

PoC on usein ensimmäinen fyysinen ja kosketeltava versio ideasta. Se konkretisoi sen mitä ollaan tekemässä ja mahdollistaa idean esittelyn, testaamisen ja haastamisen. PoC keskittyy kriittisiksi arvioituihin kohtiin. Näin saamme varmuutta toteutusratkaisuihin ennen lopullisen version yksityiskohtaista suunnittelua. Mock-upit eli hahmomallit ovat yleensä vaihtoehtoisin menetelmin toteutettuja ja käsinkosketeltavia hahmotelmia fyysisestä tuotteesta. Mock-uppeja tehdään yleensä nopeasti ja useita vaihtoehtoja 2D-kuvien ja 3D-mallien rinnalle valintaa helpottamaan.


Prototyyppi

Prototyyppi vastaa lopputuotetta monin tavoin, mutta on toteutettu nopeilla valmistusmenetelmillä. Protolla voimme testata todellisia käyttötilanteita ja hakea palautetta, vaikkapa asiakkailta. Prototyyppejä hyödynnetään sekä digitaalisten että fyysisten tuotteiden suunnittelussa ja tuotteiden toimivuuden todentamisessa.


MVP – Minium Viable Product

MVP:n avulla saamme asiakastesteihin tai mahdollisesti jo myyntiin palvelun, joka täyttää itsenäisesti markkinoilla menestyvän palvelun minimivaatimukset. MVP antaa tietoa palvelun menestymismahdollisuuksista, vaikka sitä ei ole vielä kehitetty lopulliseksi. MVP nopeuttaa laajemman käyttäjäpalautteen saamista, jolloin voidaan asettaa palvelun loppukehittämiseen vaadittavat ominaisuudet tärkeysjärjestykseen. Lisäksi MVP:llä saada asiakkailta kehitysideoita, jotka lisäävät palvelun menestysmahdollisuuksia merkittävästi.

Jo suunnittelun alkuvaiheessa aloitettu testaus pitää ikävät yllätykset loitolla ja säästää kustannuksia myöhemmässä vaiheessa.

Protohub -palvelun kautta saatte:

• Ketterämpää ja nopeampaa kehitystä
• Laadukkaampaa käyttäjä- ja asiakaskokemusta
• Parempaa työtehokkuuta
• Parempia tuloksia ja vähemmän isoja virheitä

Timo on valmiina kertomaan sinulle lisää protoilusta ja testaamisesta! Ota yhteyttä!

TIMO MANNER
Sales Manager

+358 40 5242740

Jaa

Lue myös nämä