Helsingin kaupunki

Varaamo-palvelun palvelukäsikirja

Kaupungin tilapalveluiden back-endin ohjeistaminen luotiin yhteiskehittäen. Ohjeistus selkiyttää käyttäjän etenemistä palvelupolulla. 

Helsingin kaupungin tilavarauspalveluiden uusi järjestelmä Varaamo mahdollistaa kaupunkilaisille omatoimisen tilojen ja resurssien varaamisen. Verkossa voi varata tiloja, kuten kokoushuoneita tai liikuntasaleja sekä muita avattuja resursseja, kuten 3D-tulostimia tai ompelukoneita. Varaamoon siirtyminen tulee vapauttamaan henkilöstön aikaa muihin tehtäviin, mutta siirtymävaiheessa järjestelmän ja palvelumallin haltuunotto vaativat tukea.

Palvelumuotoilun menetelmin osallistettiin kaupungin sisäisiä sidosryhmäläisiä ja kartoitettiin tilavarausprosessin niitä vaiheita ja aspekteja, joihin kaivattiin selkeytystä ja ohjeistusta. Yhdessä projektiryhmän kanssa työstäen tuotettiin sisältöä viitoittamaan työntekijöiden etenemistä tilavarausten palvelupolulla. Valikoituja vaiheita havainnollistettiin edelleen visualisoinnein.

Asiakkaan palaute:

”On ollut mahtavaa saada ulkopuolista näkökulmaa tähän kokonaisuuteen. Hyvin opettavainen prosessi. Tämän rakenteen mukainen sivuston on tilattu ja alkuun tuotetaan kevyempi versio.”

Mitä teimme?

Kiinnostuitko?