Muumimaailma

Digitaalinen taikaelämyskonsepti

Jo kohta kolmen vuosikymmenen ajan Naantalin Muumimaailma on tarjonnut pienemmille ja suuremmille Jansonin satumaailman ystäville mahdollisuuden astua sisään tarinan taikaan.

Teemapuiston tunnistettavat kohteet, kuten mökit ja puutarhat sekä niissä asustavat tutut hahmot, luovat puitteet rakastettujen tarinoiden jatkumiselle puistovierailulla. Sadun tunnelmaa tuottamaan kaivattiin nyt entistä mielikuvituksekkaampia ja kävijää tutun tuntuisesti mukaansa tempaavia taikaelämyksiä. Elämyksiä, joissa yhdistyisivät digitaalisten teknologioiden mahdollisuudet ja käyttäjädataan perustuva personointi.

LINKin CTO Erkki Seppäläinen ei pelkää heittäytyä elämyksien tutkimiseen.

Asiakaskokemus– ja käyttäjätutkimuksella kartoitettiin ensin nykytila ja kehityskohteet. Muumimaailman kanssa yhteistyössä kehitetyssä digitaalisessa taikaelämyskonseptissa tapahtumat ja kerronta kohteissa varioituu käyttäjäprofiilien perusteella. Jokainen vierailija pääsee näin osaksi sadun taikaa ja kokemaan kaiken juuri itselle ominaisella tavalla. Konseptia ja siihen liittyviä digitaalisia ja fyysisiä kontaktipisteitä kehitettiin monialaisessa tiimissä LINKin palvelumuotoilijoiden, käyttöliittymäsuunnittelijoiden, visualisoijien sekä teknisten asiantuntijoiden tiimissä.

Mitä teimme?

Kiinnostuitko?